Artzheimer lancering

Artzheimer gelanceerd op De Hazelaar!

ARTZHEIMER, THE ART OF ALZHEIMER IS LIVE!

Artzheimer, een initiatief van Jordy Warnars in samenwerking met De Wever DOT en Alzheimer regio Midden- Brabant is een online kunstplatform voor de expositie en verkoop van schilderijen gemaakt door mensen met dementie.

Woensdagavond 4 maart vond de presentatie van dit platform plaats in ‘Het Atelier’  een schilderswerkplaats in De Hazelaar in Tilburg. Zo’n vijftien mensen, waaronder een aantal kunstenaars, waren op de presentatie afgekomen.

Annelein van Sluijs, programmamanager dementie DOT, van De Wever opende de bijeenkomst. Daarna presenteerde de initiatiefnemer Jordy Warnars het platform. Kunstenaars kunnen zich verbinden aan het platform door hun schilderijen voor verkoop via de website aan te bieden.

Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak de gewone momenten bijzonder.

Het is ook mogelijk dat de schilderijen als inspiratiebron dienen voor een Indonesische kunstenaar, Joko Kisworo. Kisworo tovert de doeken om tot een groot kunstwerk van minimaal 130X130 cm. Deze doeken worden geëxposeerd als Disinicollectie.

Van de opbrengst komt 25% ten goede aan Alzheimer Midden-Brabant. In een korte bijdrage vertelde Ria Wijnen, voorzitter van Alzheimer Midden-Brabant dat deze bijdrage ten goede zal komen aan activiteiten speciaal voor mensen met dementie in de regio.

Vanaf 12 maar zijn de schilderijen te zien op de website van artzheimer.nl. Houd de website in de gaten voor meer info!